Pozsonyi út

Egyre jobban kezd a manufakturális módszerekkel gyártott élelmiszerek kereskedési gócpontjává válni.

Andrássy út az Oktogonig

Az elmúlt években a luxuscikkek kereskedelmének elsőszámú helyszíne lett, csak ezzel a kategóriával érdemes itt próbálkozni.

Rákóczi út – Kossuth Lajos utca

Teljesen elvesztette egykori bevásárló utca szerepét, ma csak egy autós tranzitútvonal a Belvároson keresztül. Az üzletek közül csak a környék lakóit és a kevés itt dolgozót kiszolgáló egységek élnek meg, kivéve az Astoria közelében lévő könyvesboltokat, a Múzeum körút könyves vonzásának köszönhetően.

Váci utca, Petőfi S. utca

A középkategóriás nagy ruhaláncok vadászterülete lett, sok turistával. Itt csak olyan üzletet érdemes nyitni, amely erre a ruházati vonalra, vagy annak (magyar és külföldi) vásárlóközönségére rá tud ülni.

Váci utca, Kecskeméti utca a Fővám térig

A Vásárcsarnok felé igyekvő, vagy onnan visszafelé tartó turisták sétálóhelye, vendéglátóipari egységekkel és szuvenír boltokkal, ettől a profiltól nem érdemes eltérni. Kiskereskedelmi értelemben a megújult Ferenciek tere is láthatóan ehhez a térséghez kapcsolódott hozzá.

Ráday utca

„A gasztroutca”, amely a turisták mellett a környék irodaházaiban dolgozókat szolgálja ki, profilidegen vállalkozás itt esélytelen.

Múzeum körút

A könyvesboltnál már csak antikváriumból van több ezen a rövid szakaszon, a könyves profil az Astorián keresztül átnyúlik a Rákóczi útra is.

Ferenc körút és József körút

Kaotikus a helyzet, ezért kockázatos befektetési helyszínnek számít. A Nagykörútnak ez a része nem tudta magát kitalálni az elmúlt években. A turisták elkerülik, így egyelőre csak a helyi lakókra lehet számítani, de ők jellemzően nem generálnak jelentős keresletet. Aki mégis, az a közeli Corvin sétányra jár vásárolni.

Kazinczy utca, Gozsdu udvar

A gasztro-bulinegyed, nagyon erős profillal, egyben sok turistával.

Király utca

A formatervezett használati tárgyak, a bútorok és a Zeneakadémia közelségének köszönhetően a hangszerboltok újonnan kialakult, illetve még javában alakuló központja.

Liszt Ferenc tér

Az éttermek tere, a csendrendelet óta sokat vesztett egykori fényéből, turista kiszolgáló szerepét részben a Bazilika környéke vette át.

Teréz körút, Oktogon

A József körúti kialakulatlan káosz és a Nyugati téren szerveződő, dolgozókra és helyben lakókra építő profil közötti folyamatos átmenet. Kockázatos vállalkozási helyszín, a turisták többnyire elkerülik. A Dob utca környékén indiai gasztroszubkultúra csírái figyelhetők meg.

Nyugati tér- Szent István körút

A WestEnd a vásárlók jelentős részét elszívja, de a Váci út elejének irodaházaiban és a környéken dolgozókra, illetve a kis sarki boltokat előnyben részesítő környékbeli lakókra újabban mégis lehet építeni. A terület a pályaudvar környékén még alapos rendezést igényelne, de van remény arra, hogy a következő években felfutás várható.

Falk Miksa utca

Hagyományosan a galériák és az antikvitás boltok otthona.

Újlipótváros

A környék az utóbbi években a közepes státuszú gyermekes családok kedvelt lakóhely célpontja lett, ennek megfelelően a térség fő kereskedelmi profilját ma már a gyerekjáték, babaholmi, használtruha-turkáló, gyerekmegőrző- foglalkoztató egységek alkotják.

A Bazilika mögötti terület

Az elmúlt évek sikersztorija, a turisták egyik újonnan megkedvelt célpontja. Rájuk és a közeli hivatalok, irodaházak magasabb keresetű alkalmazottaira, üzletembereire épült rá az elsősorban gasztro központú profil, amelyhez sok kiegészítő szolgáltatással lehet még kapcsolódni.